Geboortevoorbereiding na verlies.

Zwanger worden en zijn na eerder je kindje te verliezen kan veel met je doen. Terwijl je had verwacht dat je er helemaal klaar voor was overvalt het je nu misschien toch dat het verdriet weer boven komt. Dit gebeurd bijvoorbeeld als je op plekken komt die verbonden zijn met de vorige zwangerschap of bevalling. Of als je bij de voorbereiding dingen tegenkomt die waren bestemd voor je andere kindje. Er kan van alles door je heen gaan en het heen en weer gaan in emoties kan uitputtend zijn. Heel wat ouders voelen zich schuldig tegenover het kindje dat ze los moesten laten als ze zich blij voelen met de nieuwe zwangerschap. En je gespannen en geremd voelen nu je opnieuw zwanger bent kan weer een schuldgevoel geven ten opzichte van je nieuwe kindje. Dat is allemaal heel verwarrend en vermoeiend.

Juist voor deze ouders wil Rouw rondom geboorte van betekenis zijn door een persoonlijke zwangerschapscursus met geboortevoorbereiding op maat te bieden.

De geboortecursus zal helpen om meer ontspannen en met meer vertrouwen zwanger te zijn, te bevallen en het ouderschap aan te gaan.

De cursus bestaat uit informatie, oefeningen, tips en handvatten om fijner en meer ontspannen zwanger te zijn. Er is natuurlijk ook aandacht voor je verlies en verdrietgevoel maar dit staat niet op de voorgrond. Dat wil zeggen dat we het niet negeren maar ook niet opzoeken om het opzoeken. Mocht het helpend of wenselijk zijn om dieper op het verlies in te gaan dan kan ik dat vanuit mijn expertise en ervaring op het gebied van verlies rondom geboorte in de cursus integreren. We bepalen samen wat nodig is voor een warm welkom van dit kindje in jullie gezin.

Je kunt deze manier van geboortevoorbereiding op elk moment in de zwangerschap starten. Samen bepalen we hoeveel contactmomenten er zullen zijn en zo nodig sturen we daarin bij.

Als je meer informatie wilt bel me dan gerust op O6 33960202. Je kunt ook een mail met je telefoonnummer sturen naar info@rouwrondomgeboorte.nl zodat ik je kan bellen om te zien of deze manier van voorbereiding jou kan helpen.

Geboorte-cursusin een groep met lotgenoten of samen met je partner
extra optieborstvoedingscursus en/of lactatiekundige nazorg
extra optieindividuele coaching en/of bevallingsnazorg