Intervisie & Meer

Deskundigheidsbevordering én peersupport voor geboortezorgprofessionals.

Ben je op zoek naar een intervisie groep om casuïstiek te bespreken over onderwerpen die te maken hebben met (dreigende) perinatale sterfte?

Bij een begeleide intervisiemiddag van Rouw Rondom Geboorte & Meer kunnen collega’s die zich herkennen in elkaars casuïstiek samen naar de verloskundige inhoudelijke kant én de emotionele kant van de casus kijken en leren van elkaars ervaring en expertise.

Het is verrijkend en inspirerend om te horen hoe anderen omgaan met rouw rondom geboorte. Wil jij een stap verder gaan dan dat wat je deelt in de wandelgangen? Dan is deze manier van intercollegiaal leren iets voor jou.

Omdat er veel te vertellen is over dit onderwerp en er vragen over een specifiek onderdeel kunnen zijn waar je graag meer over zou willen weten is er na elke intervisie tijd om vragen te stellen in de Q & A.

  Wegens de corona maatregelen zijn er momenteel alleen online intervisies. Zodra het weer mogelijk is zullen er ook live bijeenkomsten ingepland worden.

  Rouw Rondom Geboorte & Meer

  Voor verloskundigen en O&G verpleegkundigen

  Een reeks van 3 intervisiebijeenkomsten mét een Q & A. Voorlopig via ZOOM en in de toekomst ook live.

  De kosten voor een reeks van 3 bijeenkomsten is 375 euro.

  Accreditatie is aangevraagd bij de KNOV.

  Het (zijdelings)meemaken van een ingrijpende gebeurtenis kan onbewust invloed hebben op je toekomstig handelen en je werkplezier verminderen.

  Hoe hebben jullie de opvang in je praktijk geregeld voor een collega die ermee te maken heeft gehad?

  Is het in jouw regio de gewoonte om, als de situatie het toelaat, direct na afloop met het team dat betrokken is geweest voor een debriefing bij elkaar te zitten?

  Is dit niet zo maar zou je dat wel willen? Laat je inspireren door collega’s in andere delen van het land waar dat wel gebeurd. Deze intervisie bijeenkomsten gaan je ook helpen om een veilig en fijn werkklimaat te creëren en goed voor jezelf te zorgen.

  Wij zouden het in ieder geval fantastisch vinden als het overal de standaard zou worden om, indien het mogelijk is, direct na de partus een debriefing te doen. Daarom ondersteunen wij dit door er aandacht aan te besteden in onze trainingen. Wil je hier meer informatie over of wil je er hulp bij om het ook echt te realiseren binnen jullie VSV?

  Bel Yvonne op 06 33960202 om te zien wat zij voor jullie kan betekenen.

  Online intervisie
  Rouw Rondom Geboorte & Meer

  startdata per reeks van 3 bijeenkomsten

  start 17 juni 2021
  start 14 september 2021
  start 13 januari 2022
  Van 13.30 – 17.00 uur

  Intervisie met je eigen collega’s

  data in overleg3,5 uur per bijeenkomst
  online& live
  vraag vrijblijvend een offerte aan