“Verlies van een kindje in de eerste helft van de zwangerschap is intens en de gevolgen worden dikwijls onderschat”

Als gespecialiseerde geboortezorg professional, coach of (hapto)therapeut ben je in staat om ouders effectief te helpen bij hun (eerste) stappen naar herstel.

Ben jij ook op zoek naar diepgang op het gebied van Rouw Rondom Geboorte?

De eerstvolgende jaaropleiding start op 23 januari 2024.

(nog 6 plekken beschikbaar)

Ubuntu

“Ik ben omdat wij zijn”

De inhoud van de opleiding is zorgvuldig samengesteld. Theorie en praktijk worden afgewisseld met werken aan jezelf. Als jij eigenaar bent van je eigen “stukken” zal je pas echt ruimte hebben om de ander bij te staan. In dit vakgebied is het van belang dat je zorgvuldig en met compassie met je zelf weet om te gaan want je zult verhalen horen die je raken tot in het diepste van je ziel.

Kennis over gangbare inzichten op het gebied van rouw en verlies is toegespitst op zwangerschap en geboorte. Je leert waar het medisch gezien over gaat bij verlies in de eerste helft van de zwangerschap en welk effect de gebeurtenis zelf op mensen kan hebben. Je leert ook wat de impact van rouw kan zijn op een gezin. Hoe het invloed heeft op de relatie van de ouders, de eventuele andere kinderen en de grootouders. Ook gaat het over de invloed van rouw op hechting.

Casuïstiek uit de verloskundige praktijk en mijn ervaring als begeleider van ouders dienen ter illustratie en ondersteuning van de theorie en daarmee als bruggetje naar de toepasbaarheid in jouw eigen (toekomstige) praktijk. Daarnaast breng ik mijn ervaringsdeskundigheid in als het functioneel is.

De specialisatie Miskraambegeleiding en Meer gaat nét iets verder dan de miskraamperiode én je krijgt bouwstenen om vrouwen te helpen die verlies ervaren rondom prenatale diagnostiek. Na deze opleiding kun je verder gaan met de module Rouw Rondom Geboorte begeleiden. In dit vervolg staat babyverlies in de tweede helft van de zwangerschap en rondom de geboorte centraal. Het eerste vervolg zal medio september 2024 van start gaan.

Hoe “gids” je de ander door het landschap van zijn of haar rouw?

Het juiste pad vinden in een periode van verlies en verdriet is voor je toekomstige cliënt een hele uitdaging. Het is als een groeiproces met ups en downs in een gevarieerd “landschap”. In deze opleiding ga je ontdekken op welke manier jij je cliënt het beste kan helpen.

Je maakt kennis met de symboliek van rouw en verlies in de natuur. Je leert hoe de natuur rust en waardevolle inzichten kan brengen. Daarnaast leer je hoe je therapeutisch schrijven als werkvorm kunt toepassen bij rouw rondom geboorte. Ook maken we, indien er genoeg animo voor is, een begin met het ontwikkelen, opzetten en leiden van een lotgenotengroep.

In deze opleiding oefen je ook met belangrijke gesprekstechnieken. Het begint altijd met het luisteren naar dat wat er is gebeurd en hoe dat effect heeft op het leven van je cliënt. Daarna is het van belang dat je leert horen en zien waar je iets kunt brengen. Dit is de uitdaging voor elke coach en helemaal als het gaat om rouw en verlies.

De opleiding gaat uit van een holistische basishouding en wordt gegeven door Yvonne Koster. Zij heeft jarenlange ervaring als verloskundige en trainer in verliesbegeleiding rondom geboorte. Zij maakte het zelf mee in 2008 toen ze ruim 15 weken zwanger was van haar derde kindje.

Na deze opleiding kun je een waardevolle bijdrage leveren aan de verliesverwerking en het herstel van vrouwen (en hun partners) die tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte afscheid (hebben) moeten nemen van hun kindje.

Neem voor vragen vrijblijvend contact met me op.

Praktisch

De live bijeenkomsten vinden altijd plaats op een sfeervolle locatie in de buurt van Apeldoorn.

De investering voor deze opleiding is €2095,- exclusief btw.

Hiervoor krijg je maar liefst:

5 lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur

4 ZOOM meetings van 2,5 uur

4 individuele gesprekken met Yvonne

Daarnaast zijn er diverse bonussen die ik je graag vertel

De beroepsvereniging van verloskundigen waardeert deze opleiding met accreditatiepunten. Categorie A 10 punten en categorie C 6 punten.

Data praktijkdagen 2024

De data voor de tussentijdse online meetings worden met de groep onderling afgesproken. Er kan ook in de avonduren afgesproken worden.

Dag 1: 23 januari 2024 via ZOOM
Dag 2: 12 maart Apeldoorn
Dag 3: 16 april Apeldoorn
Dag 4: 10 oktober Apeldoorn

Dag 5: 15 oktober Apeldoorn
10.00 -16.00 uur
maximaal 8 deelnemers per groep

Aanmelden jaaropleiding

    Inbegrepen

    • een heerlijke lunch tijdens de live dagen
    • diverse materialen en hand outs
    • De reader “Rouw Rondom Geboorte begeleiden voor professionals”.