Wanneer geboorte en verlies samenkomen doet jouw deskundige aanwezigheid ertoe…

Verlieskunde in de verloskundige praktijk.

De tweedaagse training “Verlieskunde in de verloskundige praktijk” is ontwikkeld voor verloskundigen en andere geboortezorgprofessionals die hun deskundigheid willen vergroten in het gebied van rouw rondom geboorte.

Het gaat er in de training om dat je rouw en verlies leert begeleiden op een manier die bij jou past én die bij jouw cliënten past.

Om ouders echt goed te kunnen begeleiden in het diepgaande proces van rouw en verlies is allereerst kennis van de “Verlieskunde” nodig. In de zeer complete reader die je krijgt als je de training volgt is de hedendaagse rouwtheorie toegespitst op de verloskunde.

Maar naast theorie en kennis is er nog iets anders nodig om op een betekenisvolle manier bij het verlies van de ander aanwezig te kunnen zijn. Jij bent namelijk zelf met jouw “vroedvrouwenwijsheid” en levenservaring de drager van de verlieskunst in de verlieskunde.

Deze training helpt je om te groeien in jouw manier van begeleiden. Hoe zou het zijn als je niet meer met een steen in je maag naar een kraamvisite bij een gezin met een overleden kindje hoeft te gaan maar je helemaal “vrij” voelt om er voor het gezin te zijn? Jouw deskundige, professionele en warme nabijheid is wat mensen voelen en dat is wat mensen helpt.

In deze tweedaagse training leer je met een “verliesbril” te kijken naar wat je tegenkomt in je praktijk, van intake tot nacontrole. Zodat je weet wat er nodig is in het gezin en daar op in kunt spelen. Dit helpt je om je zekerder te voelen.

Wat jij als verloskundig professional kunt betekenen is van onschatbare waarde. Laat deze training je de handvatten geven om het met nog meer passie en liefde te doen.

Vaste gastspreker Ruth van den IJssel van Ima afscheidszorg bespreekt alle ins en outs rondom een babyuitvaart. Meer informatie over Ruth en haar werk vind je op www.ima-afscheidszorg.nl

Als je ouders goed wilt bijstaan bij (de voorbereiding op) de geboorte van hun overleden baby is dit echt onmisbaar.

Neem voor vragen of een toelichting contact met ons op.

“Verlieskunde in de verloskundige praktijk” word informatief, waardevol, ontroerend, indrukwekkend, belangrijk, heftig, intensief, leerzaam, mooi en verrijkend gevonden. Deelnemers vinden het fijn om van elkaars verhalen te leren, de openheid en warme betrokkenheid word gewaardeerd en mooie inzichten gaan mee naar huis.

Actueel aanbod van scholing en training

Tweedaagse training

Op Locatie in 2022

Apeldoorn14 april en 16 juni 2022

KOSTEN 565 EURO

Inclusief lunch, boek en reader.
10 punten categorie A en 6 MIO punten

Aanmelden training

  Tweedaagse online training

  Online training


  11 oktober en 29 november 2021
  VOL
  10.00 tot 17.00 uur
  11 januari en
  8 maart 2022
  10.00 tot 17.00 uur

  KOSTEN 495 EURO

  Inclusief boek en reader.
  10 punten categorie A en 6 MIO punten

  Aanmelden online training