“ Februari 2002, ik kan het me nog goed herinneren. Ik had voor een paar uurtjes de diensttelefoon vanwege een feestje op de praktijk waar ik stage liep. Het was mijn laatste dag van mijn allerlaatste stage. En precies op dat moment belde er een zwangere vrouw die 37 weken zwanger was van haar eerste kindje. Ze had al een paar dagen geen beweging gevoeld. In overleg met de praktijk ging ik erheen en stelde met de doptone vast dat er geen hartje klopte. Het werd mijn “vuurdoop” in de verlieskunde en maakte veel indruk. Vrij snel na mijn afstuderen gebeurde het weer. Het was aangrijpend. Nog altijd denk ik aan het kleine meisje en haar ouders als ik de muziek hoor van haar uitvaart.

‘Nothing else matters

“Verlieskunde in de verloskundige praktijk”

Hoe zou het zijn als je niet meer met een zware steen in je maag een tuinpad op zou lopen bij een gezin met een overleden kindje?

Dat je gedachten in je achterhoofd je niet blokkeren maar dat je rustig kunt blijven luisteren. Ook als het lastig wordt en je geraakt bent in je hart door het zien van het verdriet van de ander.

Deskundige, professionele en warme nabijheid doet ertoe, dat is wat ouders, die verder moeten leven met het verlies van hun kindje, helpt.

De tweedaagse training “Verlieskunde in de verloskundige praktijk” is ontwikkeld voor verloskundigen en andere geboortezorg professionals die hun deskundigheid en vaardigheden verder willen ontwikkelen op het gebied van rouw en verlies begeleiden rondom geboorte. Ons doel is bereikt als je na de interactieve training meer vertrouwd op je eigen kunnen en durft te begeleiden op een manier die niet alleen bij het gezin, maar óók bij jou past.

Na de training weet je welke informatie op een bepaald moment belangrijk is in je voorlichting over rouw en verlies.

Meer informatie over gastspreekster Ruth van den IJssel en haar werk voor Steunpunt Nova vind je op www.steunpuntnova.nl en www.ima-afscheidszorg.nl

Neem voor vragen of een toelichting gerust contact op.

Actueel aanbod van scholing en training

Tweedaagse live training najaar 2023 nabij Apeldoorn

202321 september en 16 november
10.00 tot 17.00 uur

KOSTEN 565 EURO (exclusief btw)

Inclusief boek, lunch en reader.
10 punten categorie A en 6 MIO punten

Aanmelden training
    “Verlieskunde in de verloskundige praktijk” wordt informatief, waardevol, ontroerend, indrukwekkend, belangrijk, heftig, intensief, leerzaam, mooi en verrijkend gevonden. Deelnemers vinden het fijn om van elkaars verhalen te leren, de openheid en warme betrokkenheid word gewaardeerd en mooie inzichten gaan mee naar huis.