Rouw rondom geboorte…

Dit is het verhaal over ons. De eerste stappen werden gezet in 2014 toen Noor Verheul en Yvonne Koster een begin maakten met de ontwikkeling van een training voor verloskundigen die zich in hun vak willen verdiepen en bekwamen in het begeleiden van rouw rondom geboorte. Het idee werd als een zaadje geplant en groeide uit tot een tweedaagse training die we Verlieskunde in de verloskundige praktijk noemden.

We hadden een training voor ogen die verder zou gaan dan alleen het aanreiken van de rouwtheorie. Het moest ook een gelegenheid zijn waarop collega’s elkaar in hun ervaringen zouden kunnen ontmoeten. Het verdriet van een ander van zo dichtbij meemaken kan immers veel met je doen.

De eerste training werd gegeven in 2015, een training die Yvonne destijds toen ze startte als verloskundige zelf had willen doen als het er was geweest.

De tweedaagse training Verlieskunde in de verloskundige praktijk wordt door Noor en Yvonne samen gegeven. Bij de andere activiteiten van Rouw rondom geboorte kom je Yvonne tegen.

Meer weten over ons, scroll nog verder naar de details van Yvonne & Noor.

“Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren dat ik als student verloskunde met de doptone vaststelde dat er geen hartje klopte. Het was mijn laatste dag van mijn allerlaatste stage… Ik had werkelijk geen idee. Vrij snel na mijn afstuderen weer. Het was aangrijpend. Nog altijd denk ik aan het kleine meisje en haar ouders als ik de muziek hoor van haar uitvaart. Het was mooi en rauw tegelijk”

Yvonne Koster

Yvonne Koster

Verloskundige & verliescounselor

Door een holistische kijk op geboorte en groei en haar gedrevenheid en passie voor een warm welkom voor elk kind is Yvonne zich altijd blijven verdiepen en verbreden in haar vak.

Mindfulness, schrijvend begeleiden, haptonomie en hypnobirthing zijn haar favoriete aanvullingen bij het begeleiden van mensen in tijden van stress en rouw.

Omdat het wegens gezondheidsredenen lastig is om nog als verloskundige te werken heeft ze zich omgeschoold tot Lactatiekundige IBCLC.

“Je wilt graag helpen, maar eigenlijk ben je onmachtig. Goed kijken waar de opening ligt zodat mensen een stapje verder kunnen, vraagt voortdurende afstemming. Voelen dat je aanwezigheid ertoe doet, is een belangrijk inzicht dat ik in de loop der jaren heb verworven”.

Noor Verheul

Noor Verheul

Rouwbegeleider & trainer

Noor werkte jarenlang als trainer/opleider aan de Academie voor Coaching en Counseling en als nazorgconsulent voor uitvaartorganisaties.

Als gids bij levensvragen begeleidt ze mensen met rouw en zingevingsvragen. Daarnaast is zij begeleider in een logeerhuis voor mensen met dementie.

Het zien van rouw bij anderen kan haar nog altijd raken.

Noor geeft graag haar ervaring door in trainingen en workshops voor zorgprofessionals.

Wil je meer over haar lezen, kijk dan op haar website www.brucka.nl