Geboortevoorbereiding na verlies.

Zwanger worden en zijn na eerder je kindje te verliezen kan veel met je doen. Terwijl je had verwacht dat je er helemaal klaar voor was overvalt het je nu misschien toch dat het verdriet weer boven komt. Dit gebeurd bijvoorbeeld als je op plekken komt die verbonden zijn met de vorige zwangerschap of bevalling. Of als je bij de voorbereiding dingen tegenkomt die waren bestemd voor je andere kindje. Er kan van alles door je heen gaan en het heen en weer gaan in emoties kan uitputtend zijn. Heel wat ouders voelen zich schuldig tegenover het kindje dat ze los moesten laten als ze zich blij voelen met de nieuwe zwangerschap. En je gespannen en geremd voelen nu je opnieuw zwanger bent kan weer een schuldgevoel geven ten opzichte van je nieuwe kindje. Dat is allemaal heel verwarrend en vermoeiend.

De geboortecursus die je bij Rouw Rondom Geboorte kunt volgen zal jullie helpen om meer ontspannen en met meer vertrouwen zwanger te zijn, te bevallen en het ouderschap aan te gaan.

De cursus wordt gegeven door Yvonne Koster. Zij heeft jarenlange ervaring als verloskundige en verliescounselor. Daarnaast is ze lactatiekundige IBCLC en sinds kort ook docent babymassage. In de cursus krijg je informatie, oefeningen, tips en handvatten om fijner en meer ontspannen zwanger te zijn en te bevallen. Er is natuurlijk aandacht voor jullie verlies en verdriet maar dit staat niet per sé op de voorgrond. De inhoud van de cursus wordt aangepast op wat jullie nodig hebben. Geen cursus is daarom hetzelfde want iedereen is uniek. Mocht het helpend of wenselijk zijn om dieper op het verlies in te gaan dan is daar ruimte voor in de cursus. Jullie bepalen samen wat er nodig is voor een warm welkom van dit kindje in jullie gezin. Yvonne staat jullie graag bij als jullie persoonlijke coach in dit bijzondere proces.

Je kunt deze manier van geboortevoorbereiding op elk moment in de zwangerschap starten. Samen bepalen we hoeveel contactmomenten er zullen zijn en zo nodig sturen we daarin bij. Na de geboorte kan ik je ook nog helpen bij borstvoedingsvragen of jullie wegwijs maken in babymassage.

Als je meer informatie wilt bel me dan gerust op 06 3396 0202. Je kunt ook een mail met je telefoonnummer sturen naar info@rouwrondomgeboorte.nl zodat ik je kan bellen om te zien of deze manier van voorbereiding jou kan helpen.

Geboorte-cursusin overleg deels alleen of deels samen met je partner
extra optieborstvoedingscursus en/of lactatiekundige nazorg
extra optieindividuele coaching en/of bevallingsnazorg en/of privé les babymassage

Schrijf je in voor de nieuwsbrief